Control4 systemet har vært ledende leverandør av personlig automasjons- og kontrolløsninger i mange år. Nesten alle enheter i hjemmet ditt eller kontoret ditt, kan i dag styres fra en Control4-løsning.

Historikk

Control4 ble grunnlagt i 2003 og har siden det hatt som mål å levere elegante og rimelige måter og kontrollere belysning, musikk, video, sikkerhet og energiforbruk i et eller flere rom i huset.

Løsningen fungerer sammen med en svært stor mengde elektronikkprodukter du får kjøpt i vanlige og rimelige elektronikkbutikker. Dette gir deg muligheten til å spare litt økonomiske midler, ettersom mange andre løsninger ofte krever egne dyre produkter.

Control4 har og i flere år mottatt priser fra fagbladet CE Pro, og har fått “Brand Leader”-tittelen i flere kategorier.

Hva er Control4?

Mens det er mange smarte produkter tilgjengelig i dag, er det ikke før disse enhetene fungerer sammen at du opplever magien i et smarthus.

Fra små til store, nye og gamle hjem, leverer Control4 kraft og ytelse på en plattform som koordinerer teknologien i huset. Huset tilpasses din livsstil, og gjør det enkelt for hele familien.

Control4 samarbeider med verdens ledende merkevarer og produkter. Så uansett hvilke enheter eller systemer som finnes i ditt hjem er sjansene store for at Control4 kan styre og administrere dem. Med ett trykk demper du lysene, strømmer høyoppløst musikk, skrur opp varmen, låser dørene og skrur på sikkerhetssystemet. Dette er en smartere opplevelse som du vil lure på hvordan du har kunnet levd foruten. Vi kaller det, den nye normalen.

Her er 5 sterke kvaliteter ved Control4-systemet

Kontroller

En kontroller er selve hjernen i smarthuset. Her håndteres automasjonssystemet og den sørger for at alle enhetene jobber sammen. Denne sørger for at du kan justere belysningen i stuen samtidig som du skifter sang på lydanlegget på badet.

Nettverk

Det er ikke mange norske hjem i dag som er rustet for et system som Control4. Det kreves sømløse tilkoblinger og ikke minst sikre og pålitelige nettverk. Dette får du inkludert i Control4 sine pakkeløsninger, slik at du slipper å bekymre deg over dette.

Brukergrensesnittet

Det er mange måter å bruke systemet til Control4. Du kan benytte deg av smarttelefonen når du er på farta, eller du kan bruke et nettbrett for å få tilgang på de funksjonene du bruker mest. I dag kan du faktisk til og med bruke en smartklokke til å justere lysene i hjemmet ditt.

Hvert brukergrensesnitt tilpasses deg og forbruket ditt, men utseendet er tilsvarende på alle enheter.

Mobilappen

Appen som hører til Control4-systemet er tilgjengelig for nedlastning via telefon eller nettbrett. Her kan du få tilgang på 4sight-programmet som gir deg muligheten til å overvåke dører, temperaturer og lysene i ditt hus. Du kan også bruke den til å lukke og låse dører og porter.

Ikke bare kan du gjøre dette når du kjører hjemmefra, men og fra stort sett hele verden.

Stemmestyring med Alexa

Her kan du programmere forhåndsinnstillinger du ønsker at skal være tilgjengelige for deg på kort varsel. Dette kan være en innstilling som gjør at huset ditt ønsker deg velkommen hjem når du er ferdig på jobb, med stemningsbelysning, favorittsangen din på anlegget og fyr på peisen.
Når det kommer til sikkerhet, kan du også forhåndsinnstille en utgave der du drar fra hjemmet. Automatisk vil Control4 låse dørene, dempe belysningen, trekke for gardinene, og sette på alarmen dersom du har valgt disse handlingene i innstillingene.
Alt dette kan aktiveres gjennom en muntlig oppfordring ved hjemkomst.

Komfort

Det er flere funksjoner som jobber sammen for å skape en følelse av trygghet og komfort i hjemmet ditt. Dette er blant annet klimakontrollen, der du kan regulere og tilpasse temperaturen i et eller flere rom samtidig.

Det er heller ikke bare innendørs du kan regulere temperaturer. Har du basseng i tilknytning til huset, kan du koble dette opp til systemet og regulere temperaturen etter dine ønsker.

En annen funksjon som er svært praktisk for din komfort, er videointercom. Med denne funksjonen kan du se hvem som ringer på døren, du kan se til små barn som ligger og sover, eller du kan rett og slett varsle alle rom om at maten er ferdig.

Belysning

Belysningskontroll er en av hovedfunksjonene ved Control4-systemet. Her kan du enkelt regulere lysstyrke, skru av og på lyskilder i et eller flere rom, og du kan se energiforbruket ditt.

Belysningen du får med Control4 er trådløs, slik at du selv kan velge hvor du ønsker å plassere lysbryterne uten at du trenger å bekymre deg over ledningene. Du kan også velge å samle alle bryterne på ett sted.

Du kan også regulere lyset utendørs, dersom du har lyskilder på yttervegger eller i garasje og lignende.

Sikkerhet

Sikkerheten i hjemmet ditt er viktig for deg, og den er viktig for oss. Control4 kan både aktivere og deaktivere alarmen din, og låse inngangsdørene dine, dersom du har en elektrisk lås.

Her er det mulig å få varsler dersom noe blir oppdaget i systemet. Du kan få melding på telefonen din når alarmen din aktiveres og deaktiveres, eller du kan velge å kun få varsel dersom det oppdages feil eller skader på systemet.

Dersom du reiser bort over lenger tid, kan du regulere lys i huset ditt slik at det fremstår for de rundt huset som at du er hjemme. Du kan regulere lys, sette på tv eller musikk og dermed kopiere normale handlingsmønster. Dette kalles opptatt-modus.

Videoovervåkning har vi vært inne på tidligere. Her har du mulighet til å se både innsiden og utsiden av huset ditt.

Interessert i smarthus?

Ta kontakt for befaring
  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.