Elko Smart Home

Elko Smart er et system lansert av Elko 28. september 2021. Selve konseptet er derimot ikke nytt for Elko, som i mange år har utviklet sitt smarthusprodukt.

I dag er Elko Smart et responsivt og brukervennlig produkt som dekker alle dine behov. De har produkter som oppdager vannlekkasjer, styrer belysning og oppvarming, og generelt bidrar til å øke komforten i ditt hjem. La oss bli enda litt bedre kjent med Elko Smart. !

Et brukervennlig produkt

Elko Smart er som tidligere nevnt et svært brukervennlig produkt, for hele familien. Dette er et hjelpemiddel for de med behov for litt enklere løsninger, og det er et fantastisk verktøy for resten av familien.

Enkel montering er noe som kjennetegner produktene fra Elko, og enkelt montering for oss betyr et pent og sømløst resultat for deg. Produktene er stilrene og du kan velge farger etter hva som passer best inn i ditt hjem.

Alle produktene styres fra en og samme app. Dette gjør at du har kontroll på hele hjemmet ditt, uansett hvor du befinner deg. Dette gir deg en helt unik trygghet, ettersom du kan få varsler fra fuktsensor, brannvarsler og innbruddsalarm, samt at du kan styre alt av lyskilder og temperatur 24 timer i døgnet.

En veldig praktisk løsning hos Elko, er at du kan stille inn automatiske hendelser i appen. Det vil si at dersom du ønsker å spare strøm kan du stille inn varmeovnen til å skru seg av hver gang vinduet åpnes. Du kan også legge inn forhåndsprogrammerte stemninger, der flere lys og temperaturen kan reguleres samtidig.

Lang levetid

Produktene som tilhører Elko Smart-serien er enkle, pene og kan tilpasses ditt hjem og ditt behov. De har også egne produkter som kan gjøre dine “dumme” produkter mulig å styre via smarte løsninger.

Elko tilbyr i dag disse produktene:

 • Smart Hub
  Dette er hjernen i systemet. Smart Hub boksen kobles på veggen i nærheten av modemet ditt, og kobles opp med ethernet- og strømkabel.
 • Smartdimmer vri og trykk
  Dimmebryterne kommer i hele fire forskjellige farger, og har et elegant preg. Du kan velge mellom vri- eller trykkfunksjonen.
 • Smartbryter
  Smartbryteren er en enkel bryter som ikke har dimmefunksjon. Disse kan brukes til å koble enkle lamper eller andre ting du ønsker å kunne styre via appen.
 • Super TR RF
  Super TR RF er bryter for bad, som styrer varmekabler i gulv. Denne er klassisk utformet og du kan velge å få den i samme farge og i kombinasjon med smartdimmer eller bryter som styrer lyset.
 • Dør- og vindussensor
  Dør og vindussensorer skal plasseres i karmer og vil varsle dersom vindu er åpent eller døren blir åpnet og lukket. Dette er også en del av produktene som øker sikkerheten i ditt hjem.
 • Lekkasjesensor
  Denne sensoren blir plassert i nærheten av kraner og rør, gjerne på våtrom som bad, kjøkken og vaskerom. Denne vil varsle dersom det blir oppdaget lekkasjer.
 • Temperatur og fukt sensor
  Temperatursensoren varsler deg dersom den oppdager store endringer i temperaturen. Takket være temperatursensoren kan du ha full kontroll på temperaturen i ditt hjem hele dagen. Det samme gjelder fuktsensoren. Denne vil også varsle deg dersom fuktnivået i luften i boligen din overgår de normale verdiene.
 • Bevegelsessensor
  Bevegelsessensorene kan plasseres hvor som helst i huset. Denne vil plukke opp bevegelser og starte kameraet dersom dette er innstilt i appen.
 • Smart IP kamera
  Dette kameraet fungerer like godt inne som ute og kan monteres i tak eller på vegg.
 • Smart solskjermingsbryter
  Regulerer markiser eller annen solskjerming på inn- og utsiden av vinduet.

Viktige funksjoner forenkler din hverdag

Som tidligere nevnt er Elko Smart et praktisk verktøy som vil øke komforten i ditt hjem betraktelig. Funksjoner som automasjoner og stemninger vil gi deg frihet i ditt eget hjem. Har du Alexa eller Google Home kan du gjennom stemmestyring endre stemningen i huset ditt med temperatur og lysregulering med musikk dersom det er ønskelig.

Dette kan være alt fra middagsstemning, tidsinnstilt leggetid, filmkveld, lekse og arbeidsstemning med mye lys eller at alle bevegelsessensorer aktiveres, lys slås av og varmen skrus ned når du drar hjemmefra.

Automasjoner kan være nyttig for deg, og disse kan både stilles inn til å starte på ulike tidspunkt, eller etter betingelser. Eksempler på slike automasjoner er at lyset dimmes når sola står opp om morgenen, eller at temperaturen skrus opp når temperaturen ute synker eller lignende.

Hvordan fungerer automasjoner og stemninger?

Automasjoner brukes for at systemet skal utføre én eller flere bestemte handlinger, dersom én eller flere hendelser skjer. En automasjon aktiveres altså på en betingelse. For eksempel kan man sette opp en automasjon som gjør at lyset skrus på i gangen utenfor soverommene dersom bevegelsessensoren plukker opp bevegelse på natten. Så slipper du å slå tåa i dørlisten på vei inn på badet, eller bli blendet når du har lyst på et glass vann.

Stemninger styrer du selv med egne utløsere. Dette kan som tidligere nevnt være stemmekontroll eller gjennom appen. Du kan legge inn flere handlinger i samme stemning, som at lyset dempes eller styrkes, temperaturen skrus opp eller ned, eller at alarmen skrus på.

Skap ditt hjem med smarte produkter fra Elko

Når du setter sammen pakken din fra Elko, setter du også sammen en del av hjemmet ditt. Produktene tilpasses dine behov, både på plassering og montering, men også på design. Dette kan du selvsagt endre med tiden dersom du skulle skifte mening og ønske et annet uttrykk.

Smartproduktene tilpasses også hverdagen din, vanene dine og familien din. Har du barn i skolealder er det deilig å få varsel når de kommer hjem fra skolen fra bevegelsessensoren ved inngangsdøren, og å vite at stemningen “Lekser” gir barnet nok lys til å lese uten å skade øynene sine.

Smarthome fra Elko gir deg også tryggheten du trenger når du ikke er hjemme. Skal du på ferie kan du fortsatt ha full kontroll på hva som skjer hjemme, både med sensorene og kameraet.

Appen som følger dette systemet kan brukes av hele familien og er enkel og grei, for de unge, eldre og alle i mellom.

Interessert i smarthus?

Ta kontakt for befaring
 • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.