KNX er den eneste globale standarden for bygningsautomasjon til bolig og næringsbygg. KNX-teknologien omfatter styring og kontroll av løsninger for lys, solskjerming, kjøling, ventilasjon, alarmovervåkning, energikontroll, lyd og mye mer.

Hva er KNX?

KNX er den eneste globale standarden for bygningsautomasjon til bolig og næringsbygg. KNX-teknologien eies av og utvikles av KNX Association, og omfatter styring og kontroll av løsninger for lys, solskjerming, kjøling, ventilasjon, alarmovervåkning, energikontroll, lyd og mye mer. Denne teknologien kan brukes både i nye og eksisterende boliger og næringsbygg.

Smarthus

En bolig som har tatt i bruk KNX-systemer er energieffektivt og trygt. Du som bruker systemene får en langt enklere hverdag, gir deg et behagelig hjem og ikke minst muligheten til å leve fleksibelt.

Et smarthus med KNX-systemer kan inneholde sensorer, varmeregulatorer, lysbrytere, touchskjermer, lysregulatorer, persienner eller gardiner som solskjerming og lyd og bilde.

Det som i all hovedsak skiller KNX-systemet fra en vanlig elektroinstallasjon, er at alle elektriske punkter i huset eller på kontoret ditt kan kontrolleres fra et og samme sted. Ved å bruke scenarier kan du som bruker også forhåndsinnstille alle funksjonene.

Alt i alt ligger verdien i et smarthus i komforten ved å ha en løsning som tar seg av alle behovene dine, økt sikkerhet som gjør det enkelt for deg å overvåke hjemmet ditt, og lavere energiforbruk ettersom du lettere kan nedjustere lysstyrke og lignende.

Enkle og brukervennlige løsninger, for hjem og kontor

Som nevnt over har du mulighet til å stille inn ulike funksjoner på forhånd i såkalte scenarier. Her kan du bruke egne brytere for flere funksjoner.

Hva med å komme hjem fra jobb, trykke på en bryter og ha fyr i peisen, gardinene trukket fra, dempet belysning og jazz på anlegget? Eller hva med å trykke på en annen bryter og starte hjemmekinoanlegget, skru av lyset, og heve temperaturen?

Dette kan stilles inn via plattformen på nett eller mobil.

KNX-systemene gir deg kvalitet gjennom hele boligens levetid. Du trenger ikke implementere produktene i alle rom med en gang, men du kan velge å starte i et rom, eller med kun lys og varme og deretter utvide dette til en større pakke i takt med behov og økonomi.

Energibesparende

Alle systemene dine kan jobbe sammen for å spare inn energiforbruket ditt når du kobler de sammen med et KNX-system. Dermed kan du spare både miljø og økonomi. Lysene dine kan dimmes, varmen slås av eller skrus ned, og ikke minst kan du enkelt få en bevisstgjøring på forbruket ditt gjennom den digitale plattformen.

Du kan faktisk spore energiforbruket ditt helt ned til minste detalj, og se hvilke kontakter som bruker mest strøm. Kanskje trenger ikke radioen på badet å stå på hele dagen, eller kanskje står en vifte og går hele dagen på et kontor som ikke er i bruk.

Et trygt alternativ

Med all elektronikk samlet i ett rom, eller alle sterkstrømsprodukter samlet i et sikringsskap med med barne- og brannsikring, kan du trygt puste ut i hverdagen.

Det er flere innstillinger du kan gjøre for å sikre hjemmet ditt med KNX-systemet. Du kan aktivere alarmen når du låser døren, overvåke både innsiden og utsiden av huset ditt når du er bortreist, og du kan få varsler rett på telefonen dersom noe skulle skje.

Tilpasningsmuligheter

Det er mulig å skreddersy dette systemet ned til svært små detaljer. Har du familiemedlemmer eller nære venner som har behov ikke alle andre har, kan du enkelt gjøre huset ditt mer tilgjengelig for han eller hun.

Dette kan også gjøres mer helhetlig dersom det er noen i husstanden som har disse behovene. Kontorlokaler er like enkelt å tilpasse, dersom din bedrift har ansatte med behov for lure løsninger, enten dette er lysbrytere som er festet lavere på veggen, automatisk åpning av dører eller temperaturregulering i utvalgte rom.

Interessert i smarthus?

Ta kontakt for befaring
  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.