Styringssystemet xComfort gir lavere strømforbruk, bedre komfort og øker verdien på boligen din. Nå skal vi ta en nærmere kikk på hva xComfort kan tilby deg og ditt hjem.

En lønnsom og trygg investering i din bolig

Smarthussystemet xComfort er et system for styring av belysning, oppvarming, solskjerming og klimakontroll. Det kan benyttes både i hjemmet ditt og på arbeidsplassen.

Systemet bygges opp med mottakere som kalles aktuatorer, og trådløse sensorer. Aktuatorene betjener de elektriske belastningene der de er, mens de trådløse sensorene gjerne er i form av trykknapper, fjernkontroller og temperatursendere og liknende.

Hele systemet til xComfort kan styres via appen deres, og via smarttelefon eller nettbrett.

8 fordeler du får ved bruk av xComfortsystemet

Det er mange fordeler ved å installere smartsystemer for belysning og klima i boligen din, eller ved arbeidsstedet ditt. Her er åtte av de mest fremtredende fordelene av å installere xComfort i ditt hjem:

Lavere strømforbruk

Ved å overvåke strømforbruket ditt, og ha muligheten til å regulere dette rett i appen, kan du begrense forbruket ditt av strøm.
Design tilpasset din stil

Heldigvis er ikke alle like, eller har den samme smaken når det kommer til design. Derfor er det greit at xComfortsystemene kan tilpasses til din personlige smak. Du kan blant annet velge mellom mørke eller lyse trykknapper, og blant flere moderne design.

Økt komfort

Gjennom å benytte deg av klimakontrollen xComfortsystemet tilbyr, kan du tilpasse temperaturen i huset etter ditt eget ønske. Dermed slipper du å fryse, eller oppleve at enkelte rom som soverom er for varme.

Bedre sikkerhet

Sikkerheten opplever du blant annet ved at du kan styre lyskildene dine, selv om du ikke er i rommet. Dermed kan du også ha lys på i din bolig, selv om du er på ferie, og hindre innbrudd i ditt hjem.

Trådløs styring

Systemene fra xComfort styres enkelt og oversiktlig fra appen, eller via smarttelefon og nettbrett. Dette gjør det enkelt å bruke systemet for alle i familien.

Ingen synlige ledninger

Ledninger hører fortiden til. Systemet fra xComfort krever ikke ledninger, og kommuniserer kun ved fjernstyring.

Fjernstyring via fjernkontroll eller web

All din belysning kan styres enten via nettet, eller via fjernkontrollene.

Lang levetid på lyspærer

Ved å regulere styrken på belysningen, samt om det er i bruk eller ikke, kan du også forlenge levetiden på lyspærene dine.

Batteridrevet trådløst system

Sensorene som tilhører systemet til xComfort er batteridrevet. Dette gjør at du kan plassere sensorene der du måtte ønske under installasjonen, uten å måtte tenke på hvor du kan trekke ledninger.

Du trenger heller ikke å tenke på å måtte skifte batterier på sensorene til en hver tid. Disse har svært lang levetid fordi komponentene de driver har svært lav sendereffekt. De har faktisk hele 100-150 ganger mindre sendereffekt enn en vanlig mobiltelefon.

Batteritiden på komponentene i xComfortsystemet, er opp til 10 år på trykknappene og 5-7 år på temperatursendere og fjernkontroll. Det er heller ikke spesialbatterier, men helt standard utgave som du enkelt kan skifte selv ved behov. Systemet varsler deg når batteriene krever utskiftning.

Teknisk informasjon

Systemet xComfort kommuniserer trådløst på frekvensen 868,3 MHx. Dette er et lukket frekvensbånd avsatt til byggautomatisering i hele Europa. Særskilte retningslinjer for bruk av frekvensen gjør at den ikke blir overbelastet, eller at den blokkeres helt ved større belastninger.

Rekkevidden er ca. 30-50 meter innendørs i et reisverksbygg, men en patentert funksjon for videreføring av signalet gjør at den faktiske rekkevidden blir forlenget.

Slik passer xComfortsystemet inn i ditt hjem

Systemet kan brukes til påbygg av hus med eller uten eksisterende installasjoner, rehabiliteringsprosjekter der du ønsker helt nytt system, oppussingsobjekter der du ønsker å oppgradere og optimalisere for bedre utnyttelse av belysning og klimakontroll, og til slutt helt nye komplette installasjoner i nytt hjem.

Våre elektrikere har inngående kunnskap om produktet til xComfort, og vil enkelt og sømløst sikre deg en trygg installasjon og et godt produkt som vil vare i mange år.

Interessert i smarthus?

Ta kontakt for befaring
  • Opplysningene du gir oss via dette kontaktskjemaet vil kun bli brukt til å besvare din henvendelse. For mer informasjon, se vår personvernerklæring der du får mer informasjon om hvor, hvordan og hvorfor vi lagrer dataene dine.