Elbillader til privat husstand

Med et økende antall elektriske biler og ladbare hybrider på norske veier, er det også et økende behov for ladere til bruk i private husstander. Vi i Vital Elektro kan hjelpe deg med å velge og installere riktig lader, på riktig måte.

2021 ble et rekordår for ladbare biler på norske veier. Totalt ble det registrert 176 276 nye biler i Norge i fjor. Av disse var 64,5 prosent eller 113 715 biler helelektriske. Legger vi til antallet ladbare hybrider er den totale andelen nye ladbare biler på over 86 prosent av alle bilene som ble kjøpt i Norge. 

Det kommer stadig nye elbiler på markedet både fra godt kjente merker, men også fra nye spennende merker. Bilene krever ulike ladere, ulik spenning og har i mange tilfeller også ulik kapasitet på ladingen. Dersom du er usikker på hva som egner seg for din bil, kan vi rådgi deg, slik at du får laderen tilpasset både bil og hjem. 

Elbillader tilpasset din kapasitet

Stadig flere private husstander investerer i hjemmeladere til sin ladbare bil. Strømprisene på hurtigladere gjør ofte dette til et rimeligere alternativ, selv om det tar lenger tid. Vår oppgave er å hjelpe deg med å finne den løsningen som både tilfredsstiller behovet, og tar hensyn til kapasiteten. 

En trygg lader er en lader som er tilpasset bilen og omgivelsene. Dersom du ønsker å lade elbilen i garasjen, og samtidig optimalisere for de økende strømprisene, vil natten være et smart tidspunkt å lade på. Samtidig er det viktig å være klar over at det påløper en risiko ved bruk av elektrisk utstyr, uten tilsyn. 

Derfor er det viktig at laderen er tilpasset kapasiteten i begge ender av ledningen, samt at den er installert av en fagperson. Vi i Vital Elektro har lang erfaring med å skape trygge løsninger for ulike typer hjem og bygg. 

Elbillader til privatbolig, borettslag og næringsbygg

Alle kan plassere en lader inn i en vanlig kontakt, men det ikke alle bestandig er klar over er at elbiler er et produkt som krever mye strøm over lang tid. Derfor sørger vi hele tiden for at vi leverer utstyr som faktisk er beregnet på formålet, og en installasjon som er tilpasset det den skal brukes til. 

Ladere borettslag

Selv om laderen skal brukes til en enkelt bil, kan det være en forskjell i tilgjengelig kapasitet fra privat bolig til borettslag. Sannsynligheten for at det er flere om beinet er også større i borettslag enn i private husstander, slik at det må legges opp til at flere kan benytte seg av ladere. 

Når stadig flere kjøper elbil øker behovet for lading i borettslag og sameier raskt. Ofte er det begrenset med strøm til overs for lading av bil. Uten gode løsninger kan det fort oppstå konflikter om ladeplasser, strømtilgang og utgifter. 

Ved lading gjennom stikkontakter eller individuelle løsninger satt opp av enkelte beboere, kan det føre til at noen ikke får strøm når de ønsker det. Derfor avdekker vi det reelle behovet før vi installerer styringssystemer som sørger for at det blir nok kapasitet til alle. 

Ladere til næring

Når vi leverer ladere til næringsbygg, er det like viktig å kartlegge behovet, slik at det legges opp nok kapasitet til det faktiske behovet. I dag brukes elbiler i flere ulike næringer, både som firmabil og som en del av transportflåten. Derfor stilles det også store krav til kapasiteten på anlegget som monteres. 

Elbilladere og sikkerhet

Regelverket til DSB, som vi til enhver tid følger, omfatter også ladestasjoner med kabel og plugg frem til kontakten i bilen. Når bilen er tilkoblet nettet for lading kan feil i elbilens ladesystem skape fare i den elektriske installasjonen. Derfor sørger vi for en installasjon som er beregnet på dette formålet.

DSB sitt regelverk finner du her!

Les også mer her om hvordan du kan lade elbilen når strømmen er billigst!

Dyktige samarbeidspartnere

Via våre samarbeidspartnere leverer vi ladestasjoner som er tilpasset din bolig, sameie eller bedrift. DEFA har levert elbilladere til flere av våre prosjekter tidligere, og står sterkt som en av våre trofaste leverandører inn i tiden fremover. 

DEFA leverer svært gode produkter av høy kvalitet og med lang levetid. På denne måten kan du sikre deg et velfungerende produkt som du slipper store mengder service på, og med et lavt behov for vedlikehold. Et økonomisk og fornuftig valg både for privatpersoner og større anlegg enten på arbeidsplassen eller i borettslag. 

Vi har selvsagt flere dyktige samarbeidspartnere og leverandører som leverer svært gode produkter. Vi i Vital Elektro har lang erfaring i å montere elbilladere og tilpasse de til den enkeltes behov. Ta kontakt med oss i dag for å få et godt tilbud fra oss!

Se mer fra aktuelt

Slik lader du elbilen kostnadseffektivt

Du kan spare mye penger på å bytte fra bensin- og dieselbil, selv med økende strømpriser. Likevel ønsker mange elbilsjåfører naturlig nok å lade bilen så rimelig som mulig. Her gir vi deg våre beste tips, for å få mest mulig rekkevidde til lavest mulig pris.

Les mer